esmaspäev, 1. oktoober 2007

PayPal-maksete vastuvõtmise tugi nüüd ka Eestil?

Tundub, et lõpuks ometi on ka Eesti jõudnud PayPal'i poolt maksete vastuvõtmiseks toetatavate riikide nimistusse (nimekirja leiab siit: http://www.paypal.com)

Esimese märgi sellest, et midagi on muutunud, sain eile seoses sellega, kui ühe ebaõnnestunud ostu tagajärjel kandis üks eBay müüja mulle omaalgatuslikult raha tagasi PayPal'i arvele. Varasemalt on seepeale mu PayPal'i kontol olnud võimalik vajutada ainult "Deny" nuppu ehk keelduda raha vastuvõtmisest (alternatiiviks oleks olnud liita PayPal kontoga "US Bank Account", milline võimalus mul aga puudus), eile aga avastasin oma suureks ülltuseks, et vajutada oli võimalik ka "Accept" nuppu. Vajutasin ning volia, mu PayPal'i arvel, mis seni oli aastaid jäärapäiselt ümmargust nulli näidanud, oli ühtäkki müüja poolt tagasi kantud summa.

Loomulikult oli esimene mõte kohe proovida, kas saaks seda raha endale ka siia Eestisse kuskile arvele kanda. Sissejuhatava katse tegin Hansapanga krediitkaardiga, kuid pärast kaardiandmete sisestamist teatas PayPal, et kaardi väljaandja sellist tehingut ei luba ning et "please contact your card issuer". Kuid isegi selline veateade tegi mind ettevaatlikult rõõmsaks - järelikult PayPal'i poolt mingeid tõkkeid enam ei tundu olevat ning konkreetsel juhul kala kuskil Hansapanga poolel.

Järgmiseks otsustasin katsetada SEB Ühispanga virtuaalset krediitkaarti (U-Kaart). Pärast kaardiandmete sisestamist teatas PayPal, et "Processing transaction. PayPal completes this transfer in 5-7 days, but your card issuer’s policies may affect the processing time. For more information, contact your card issuer" ning kuna olin kogu arve tühjaks tõmmanud, siis oli PayPal konto jälle nullis.

Veidi aja pärast sain PayPal'ilt ka alljärgneva maili:
Your request to withdraw funds from your PayPal account to your card ending in XXXX has been received and is in process.

PayPal completes this transfer in 5-7 days, but your card issuer's policies may affect the processing time. For more information, contact your card issuer.


Sincerely,
PayPal

Nii et kui PayPal'i uskuda, siis umbes seitsme päeva jooksul peaks raha tekkima SEB panga kontole. Kui see skeem nüüd tõesti toimib, siis võib ennast netiavarustes jälle valge inimesena tundma hakata. Kui PayPal'iga saaks lisaks maksmisele ka makseid vastu võtma hakata, siis saaksid lõpuks ka Eesti inimesed suhteliselt kerge vaevaga oma teenuseid või kaupu netis müüma hakata (pean silmas eeskätt eraisikuid, kes ei kavatse selleks otstarbeks mingit firmat asutada ja/või spetsiaalseid krediitkaardimaksete vastuvõtmise süsteeme üles ehitada) ning kasvõi eBay'd asjade müümiseks kasutada (sest kui üks eBay müüja ikka PayPal'i makseid vastu ei võta, siis naljalt tema käest midagi ostma ei kiputa - kõik muud makseviisid on ostjate jaoks üldjuhul liiga tülikad).

Täiendavaks infoks veel nõndapalju, et PayPal konto on mul "Verified" ja "Premium" (see on vist endise "Business" konto uus nimetus), makse eBay müüjalt vastuvõtmise eest võttis PayPal tasu $2, makse Ühispanga U-Kaardi suunas teelasaatmise eest võttis PayPal tasu 30 krooni, enne makse teelesaatmist konverteeris PayPal algsed dollarid kroonideks kursiga 10.68 (samal ajal Tavid'i ostukurss on 10.90) ning tehingute loetelus on ülekande staatuseks "Pending". Annan teada, kui staatuseks saab "Completed" ning raha ka reaalselt Eestis pangaarvele on jõuab. Nii et pöidlad pihku.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Uudis on täitsa rõõmustav!

Anonüümne ütles ...

7 päeva peaks vist postitusest möödas olema. kas asi õnnestus?

Anonüümne ütles ...

Kui kaugel Te olete oma rahaga?
Tanan
Aru

Anton Klink ütles ...

2-3 päeva pärast oli raha Ühispanga arvel. Uuemas sissekandes kirjutan paar lauset pikemalt.

Anonüümne ütles ...

Perfect!
Kuid nuud veel kusimus.
Artiklis
http://www.liiklus.ee/63539
"Eestis saab PayPali kaudu krediitkaardile raha vastu võtta"
leidsin -
Lisaks saab personaalkonto omanik raha vastu võtta ainult kaks korda aastas," märkis Haldre.
On see oige?
Aru

Anton Klink ütles ...

Vaatasin järgi, PayPal'i kontodel on kolm taset - Personal, Premium ja Business. Personal konto omanik saab makseid vastu võtta ilma teenustasuta (v.a. maksed, mis makstakse otse krediitkaardiga), aga raha saab välja võtta ainult kaks korda aastas. Premium ja Business konto omanik maksab teenustasusid 3.4% kandis, aga raha võib välja võtta piiramatu arv kordi.

Anonüümne ütles ...

Tere!
Ikka ei saa aru
Teil on "Premium" see tahendab nad pidid veel maha votma 3.4% Teie summast. Kuid seda vist ei toimunud. Nii ma sain aru Teie selatusest.
Tanan
Aru

Anton Klink ütles ...

Igalt PayPal arvele sissetulevalt summalt kasseerib PayPal Premium ja Business kontode omanikelt ligikaudu 3,4% teenustasu. Personal konto puhul teenustasu ei kasseerita (välja arvatud juhul, kui raha saadetakse mitte teiselt PayPal arvelt, vaid otse krediitkaardilt), aga välja saab raha võtta (ehk siis Eestisse enda krediitkaardile tõmmata) üksnes kaks korda aastas. Selliselt olen mina sellest aru saanud.

Sellises olukorras oleks vast kõige mõttekam omada alguses Personal kontot ning kui on soov PayPal arvelt raha enda arvele tõmmata juba kolmas kord aasta jooksul, siis upgradeda Premium kontoks.

Anonüümne ütles ...

Avatud on PayPal Eesti veebileht, kust leiab täpsemat infot PayPal kohta: http://www.paypal-eesti.net

Anonüümne ütles ...

See kõik on väga-väga hea uudis.
Nüüd tuleb vaid teenimisele tuld anda.Suur tänu postituse eest olen ise internetist pikemat aega eemal olnud ja see on tõsiselt hea uudis et lõpuks on võimalus olemas.Aga küsimus kas oled uurinud alertpay.com võimalusi raha kantimiseks eestisse?

Anonüümne ütles ...

Taname huvitava blogi